Anders Hanser Produktion har många och långa kundrelationer. Jästbolaget t ex har varit med nästan från starten. För Frövi gjordes första produktionen 1983, Arvid Nordquist 1984, Kvarnsvedens Pappersbruk 1988, LKAB 1990, Ersta Diakonisällskap 1991. Samma år inleddes ett tioårigt samarbete med Posten Frimärken. Under 90-talet producerades fler företagspresentationer för skogsindustri-
bolagen STORA, SCA, AssiDomän Frövi och Sunds Defibrator. Byggandet av projekt Höga Kusten dokumenterades under hela byggnationen och bildspelet uppdaterades kontinuerligt.
Fyra årstidsfilmer om Skandinavien som vi gjort för SAS, visas på långflygningarna. Under 2000-talets inledning har flera av de gamla kunderna beställt nya produktioner, t ex AssiDomän Frövi och Arvid Nordqvist. Vi fick förtroendet att göra en film om Sveriges Radio att visas för deras besökare. En rejäl utmaning med tanke på att den inte fick vara längre än tio minuter!
Exempel på andra uppdragsgivare är Fredells Trävaru AB, Länsstyrelsen i Dalarna, Jernhusen, Fabege, Sveaskog, FM Mattsson, SSAB Tunnplåt och Statens Pensionsverk.
Med ny teknik öppnar sig nya möjligheter att skapa panorama-bildspel med en blandning av stillbilder och HDV-video som i denna nya produktion för SSAB Tunnplåt. Bildspelet visas på stor duk för besökare i Borlänge och Luleå.
Det finns även som film på DVD i svensk och engelsk version, i paketet ingår även en omfattande trycksak där de sex SSAB anställda som medverkar i filmen, presenteras närmare liksom fakta om företagets stålproduktion. SSAB Tunnplåt är Nordens största tillverkare av tunnplåt och ledande i Europa inom området höghållfast tunnplåt. Företaget har över 4.000 anställda.
Till LKAB:s hundraårsjubileum fick Hanser i uppdrag att producera ett panorama bildspel om företagets historia och produktion, "Drömmar om järn, idéer av stål". Det blev en stor succé och har sedan 1990 visats för ca en halv miljon i besöksgruvan. Efter mer än femton år finns nu en ny produktion med den senaste tekniken som presenterar dagens LKAB och dess historia.
1945 presenterade Stockholms stad för första gången idén om ABC-staden och mönsterförorten Vällingby. Här skulle allt finnas; Arbetsplatser, Bostäder, Centrumfunktion och en effektiv kollektivtrafik. Den 14 november 1954 invigdes Vällingby Centrum med pompa och ståt.
Vällingby var förutseende, nytt och unikt när det byggdes. Men för att svara mot dagens efterfrågan på service, shopping och nöje behövdes ändå, efter 50 år, en ordentlig upprustning. Resultatet blev en fem år lång om- och tillbyggnad av hela Vällingby Centrum och det hela dokumenterades av Anders Hanser och Mikael Bodner för Svenska Bostäder. Resultatet blev en film och ett panoramabildspel.
Efter den stora expansionen kan Vällingby nu konkurrera med andra storhandelscentra och innerstadens shoppingutbud. Det nya namnet – Vällingby City – markerar att det åter igen blivit ett regionalt centrum för handel, service och nöjen.
Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus vill vara för de sjuka barnen vad solen är för sommaren. Under tio år har man fått 100 milj kr från donatorer och sponsorer som kommit de sjuka barnen till glädje. Astrid Lindgren och hennes värld står för fantasi, värme och kärlek, respekt och framtidshopp. Det är i den gemenskapen Stiftelsen vill att sjukhuset skall fungera, i stort och smått.
Som en sammanfattning av Stiftelsens första tio år, har vi producerat en film på 16 min med ett tiotal korta intervjuer. En kortare version finns på både svenska och engelska.