Att projicera scenografi är något som fascinerat Anders under många år. Till Peter Wahlqvists uppsättning av Carlo Goldonis komedi Impressarion från Smyrna på Stadtsteaterns Stora Scen gjorde Anders debut som scenograf 1996. I en vecka fotograferade Anders miljöer i Venedig, den plats där komedin utspelar sig.
Scenografin bygges upp kring sex kolonner, tre på var sida av scenen. I fonden visades miljöbilder på en 10 meter bred bakprojektionsduk. På ett enkelt sätt kunde man förflytta sig mellan olika miljöer.
Mellan varje akt visades dessutom ett kort bildspel medan rekvisitan placerades på scenen. "Undersköna foton" skrev Lars Ring i Svenska Dagbladet. "Bilderna får en överraskande djupverkan" tyckte Nils Schwartz i Expressen.
"För mina nya skådespel vill jag inte använda de vanliga teaterdekorationerna. Alla de där schablon-mässigt målade teaterklutarna skall bort. Jag vill endast ha en målad fond föreställande ett rum, en skog eller vad det nu skall vara. Eller kanske man kunde åstadkomma fonden genom en scioptikonbild ritad på glas projekterad på en vit duk" sade August Strindberg i en intervju i Svenska Dagbladet 1899.
Nästan hundra år senare förverkligades nationalskaldens idéer. När föreställningen Otro hade premiär på Klarascenen vid Stockholms Stadsteater 1997 utgjordes dekoren - inte av scioptikkonbilder - men väl av dess sentida efterföljare. Anders gjorde på nytt scenografin med hjälp av bildspelsteknik.
"I sorg och vemod är Lena Dahlman rent magnifik som den kränkta Ida" skrev Expressen i sin recension av pjäsen som fick premiär i samband med 1997 års Strindbergsfestival. Texten är skriven av Ernst Brunner och musiken komponerad av Berndt Egerbladh. Dekoren utgörs av projektioner som med hjälp av arkivbilder och nytagna subjektiva bilder av Anders, manar fram den cafémiljö där Ida Charlotta rör sig och de känslor som rör sig inom henne.
1998 var det urpremiär på Kungliga Operan i Stockholm av Sven-David Sandströms opera Staden med text av Katarina Frostensson. För regin svarade Lars Rudolfsson och för scenografin Robin Wagner. Anders Hanser anlitades för att göra projektioner på stora ballonger. Blommor övergick i fjärilar som i sin tur förvandlades till extremiteter. En magisk inledning av akt 2.
På Hotell Klockargården i Tällberg har sedan 2005 spelats föreställningen "Knätofs- alla tiders hits" med fem artister och tre dansare i regi av Eva Sundberg, Swing Models Falun och med projicerad scenografi av Anders Hanser. Föreställningen är kombinerad med en trerätters meny och har sett av 30.000 besökare.